*** Водещите вечерни новини на 1 юли ***   Нито един дипломат

...
*** Водещите вечерни новини на 1 юли ***
 
Нито един дипломат
Коментари Харесай

Водещите новини! Митрофанова иска закриване и разпускане. Мандатът за кабинет е връчен на Асен Василев

*** Водещите вечерни вести на 1 юли ***

 

„ Нито един посланик не би трябвало да си разрешава да слага условия на самостоятелна България “.

„ Мисля, че госпожа Митрофанова би трябвало да спре да се изявява по медиите. Нашите връзки с Русия би трябвало да продължат. Ние имаме история. Митрофанова се пробва да си играе със страховете на хората. Този звук не е работлив ”, сподели още Петков.

***

***

„ Държим на 121 представители в пленарна зала, които да застанат доста ясно против крупните бизнес ползи, които са отговорни за свалянето на държавното управление “, акцентира той.

***

„ Нашата идея си заслужава, тъй като през битката против корупцията минава всичко. За нас това е значимото, това минава през прекъсването на течове на обществени средства “, добави Ананиев.

По думите му е належащо да има постоянно държавно управление, което да се оправи с рецесиите, само че добави, че от Политическа партия са подготвени и за предварителни избори.

Настимир Ананиев разкри, че Кирил Петков е номинирал Асен Василев за министър председател и всички останали в парламентарната група са се съгласили с тази номинация.

***

Премиерът в оставка Кирил Петков прикани съветските управляващи да не преценяват с настояването на дипломат Елеонора Митрофанова, което би довело до разкъсване на дипломатическите връзки с България.

***

А ти, съветските управляващи, по този начин или другояче не са се разбързали по концепцията на Митрофанова…

***

„ Нито една уважаваща себе си страна не може да одобри подобен ултиматум, който даже беше с посочен час. 

Ако Руската федерация приема, че положителните връзки се базират на това да получаваме нареждания по този метод, има риск да се скъсат дипломатически връзки сред София и Москва. 

Самият факт, че дипломат Митрофанова си разрешава да сложи ултиматум на българското държавно управление, е чиста проба интервенция във вътрешните работи на България. 

Да искаш промяна на министър-председателя, коя страна си е разрешавала сходно нещо?! “

***

Ново поколение… Бумеранг

***

Шефът на „ Св. Екатерина “ Генчо Начев си е прибрал 85% от всички хонорари по цивилен контракти в болничното заведение. 

Сумата възлиза на 952 570 лева. 

Договорите били „ гласувани “ от Съвета на шефовете, където (малка подробност) Генчо Начев е член. 

За 10 години в „ Св. Екатерина “ има осъществена една единствена инспекция. 

Сега обаче има открити нарушавания (класическа схема):  плащания на контрагенти без подписани контракти по Закона за публичните поръчки, отдаване чартърен с на практика безсрочни контракти.

Според доктор Пандов, шеф на кабинета на здравния министър, в кардиологичната болница не е имало индикатори за оценяване по какъв начин да става разпределянето на в допълнение материално стимулиране и възнагражденията по клиничните пътеки. Така това е ставало по субективни критерии. Тоест: както шефът реши на момента и на който му е приветлив и „ правилен “, за другите – трохи. 

***

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР